Česi su pali na granici: Prevozili su (krijumčarili) čak 665 kilograma zlata i srebra u Audiju Q8!

Protiv 56-godišnjeg vozača podignuta je kaznena prijava i čeka ga visoka kazna

Dolazite li na granicu (bilo koju), s automobilom čiji je stražnji kraj potonuo kao da nema amortizere izazvat ćete određeni interes graničnih policajaca. Jasno je da nešto prevozite, ali što? Češka tročlana obitelj došla je na granicu Austrije i Lihtenštajna upravo s takvim automobilom pa je uslijedio pretres. On je trajao otprilike koliko i električnim vratima na Q8 treba da se otvore, Česi su se potrudili inkriminirajuću robu staviti na vidljivo mjesto – u prtljažniku su u kutijama pronađene srebrne pločice – 707 njih, a tu su se našle i 74 zlatne pločice. Ukupna masa bila je 665 kilograma zlata i srebra, a vrijednost 700.000 eura. Česima je odredište bila Švicarska, a pritom su imali i 4000 eura u novcu.

Svi građani EU koji uza se imaju novac ili vrijedne metale smiju ih prenositi ako su u vrijednosti do 10.000 eura. Sve što je iznad toga moraju prijaviti, a Česi bi samo za srebro platili oko 97.000 eura taksi.

Protiv 56-godišnjeg vozača podignuta je kaznena prijava i čeka ga visoka kazna. Ako je ne može platiti, oduzet će mu srebro i zlato u njezinoj protuvrijednosti.

Za kraj, Česi su se gotovo provukli jer su već ušli u Lihtenštajn te su se odlučili vratiti u Austriju jer su u hotelu jednom mjestancu zaboravili jaknu. Povratak u Austriju skupo ih je koštao. Kao da su u Q8 bili Pat i Mat!