Novitet na tržištu: Električni Volkswagenov ID.3 dostupan je u Hrvatskoj!

Što se brzina punjenja tiče, one su za sve modele 100 kW, osim Toura kod kojega će biti 125 kW

Nakon što je prodaja krenula u Njemačkoj, električni Volkswagenov adut dostupan je i u Hrvatskoj. Za zasad početnu verziju ID.3 Life Performance potrebno je izdvojiti 289.747 kuna, a ona omogućuje domet od 426 km po WLTP mjerenjima (58 kWh baterija), odnosno snagu od 150 kW. Pogon je na stražnje kotače, a ubrzanje do 100 km/h je za 7.3 sekunde. Od studenoga ta će verzija ići s električnim motorom snage 107 kW – dakle u prvoj fazi dolazi s jačim motorom.

Oprema je već u startu bogata te uključuje puni sigurnosni paket, navigaciju, bežično punjenje mobitela, klima uređaj, dva USB-C priključka i dva USB priključka straga samo za punjenje mobitela, grijana prednja sjedala…. Zbog posebno razvijene električne platforme i dugog međuosovinskog razmaka ID.3 je prostran u unutrašnjosti, a tu je i prtljažnik obujma 385 litara.

Najimpresivnija verzija u uporabi je ID.3 Tour koja ima pogon na stražnje kotače, ali i domet od 549 kilometara (77 kWh baterija). Njezina cijena je 366.074 kune i na tržištu će biti dostupna od studenoga. Najbržim kupcima Volkswagen nudi i First Edition verziju koja košta 297.000 kuna i odlično je opremljena.

Što se brzina punjenja tiče, one su za sve modele 100 kW, osim Toura kod kojega će biti 125 kW (uz njega dolaze standardna i kućna utičnica). Servisni intervali su svake dvije godine. Što se prodaje tiče, ona će kao i u većini ostalih europskih država najviše ovisiti o državnim subvencijama. U nas su zgusnute u gotovo nekoliko dana, a u većini drugih zemalja ipak su dostupne u dužem vremenskom periodu.