Leonardo DiCaprio otkriva što ga je Martin Scorsese naučio kao glumca: Osjećam se kao istinski umjetnik kada radim s njim!

Glumac, koji je prvi put surađivao sa Scorseseom u filmu Bande New Yorka (Gangs of New York) iz 2002. godine, izjavio je da nitko nije upućeniji, posvećeniji ili crpi više inspiracije u filmskoj umjetnosti od redatelja

Par je zajedno radio na pet filmova i tu ne misle stati. Mnoge najveće filmske izvedbe Leonarda DiCaprija izvedene su pod vodstvom Martina Scorsesea. Do sada imaju ukupno pet suradnji, a šesta i sedma službeno su na putu.

Uoči snimanja predstojećih adaptacija knjiga Devil in the White City i Killers of the Flower Moon, oskarovska zvijezda osvrnula se na svoja iskustva u radu s redateljem, hvaleći njegov talent i otkrivajući ono što je naučio pod njegovim paskom.

– Kao mladi glumac koji je stajao pokraj njega tijekom kreativnog procesa snimanja filma, otkrio sam da je i film, poput skulpture, glazbe ili kazališta, jednako bitan, najrelevantniji, u stvari najkompletniji oblik umjetnosti našeg vremena – rekao je DiCaprio i dodao:

– Osjećam se kao istinski umjetnik kada radim s njim.

Glumac, koji je prvi put surađivao sa Scorseseom u filmu Bande New Yorka (Gangs of New York) iz 2002. godine, izjavio je da nitko nije upućeniji, posvećeniji ili crpi više inspiracije u filmskoj umjetnosti od redatelja.

Dodajmo kako je DiCaprio glumio i u filmu Pokojni (The Departed), koji je Scorseseu, nakon dugo čekanja, donio i prvog Oscara za najbolju režiju.