Zvijezda iz prošlosti: Kako se putovalo nekad s kamperom Volkswagen T2 iz 1974. godine!

Ukupno je prerađeno 50 primjeraka T2, a trenutno je u voznom stanju samo šest vozila

Ovaj kamper je izvorno bio klasičan kombi T2 iz 1974. godine, sve dok tvrtka iz Meksika pod nazivom PaCoMobil nije odlučila uzeti ovaj i nekoliko desetaka svojih primjeraka i pretvoriti ih u kampere.

U objavi se kaže da ih je oko 50 prerađeno, a ostalo ih je još samo 6. Jedan kombi je u prodaji, ponuda je 11.000 USD. Prodavatelj daje opsežne detalje i pruža cjelovitu galeriju vozila. S obzirom na njegovu dob, mogli bismo reći da je u pristojnom stanju, pogotovo ako uzmete u obzir da uglavnom ostaje originalan u svojim dijelovima.

Naravno, pokazuje se ponešto trošenja, ali što biste uopće mogli očekivati od vozila starog 46 godina? Čini se da nedostaje originalna ploča za radio i pretinac za rukavice, a ispušni sustav izgleda kao da bi mogao otpasti svakog trenutka s toliko hrđe. Prethodni ga je vlasnik prelakirao, a možda i najznačajnije, ima neku vrstu video zaslona koji je straga povezan s kamerom za stražnji pogled.

Odometar pokazuje da je za svog života prošao samo 91.000 km, možda je zato izvorni 1,6-litreni motor s četiri brzine još uvijek ispod haube. Ovaj motor ima slabih 50 KS, pa nemojte očekivati brzu vožnju, pogotovo ako ga napunite stvarima i prijateljima.

Interijer izgleda sasvim dobro, ima nekoliko ladica za odlaganje, sudoper i hladnjak. Ipak, prostor za spavanje je nedovršen, ali barem će ga sljedeći vlasnik lakše prilagoditi svojim potrebama.