Koronavirus: Google Maps dodaje podatke o oboljelima od pandemije na svoje mape!

Područja karte bit će označena bojama na temelju stopa slučajeva, a oznaka će pokazivati ide li broj slučajeva prema gore ili dolje

Google Maps uskoro će uključiti informacije o širenju COVID-19 u državama, okruzima i nekim gradovima, zasad u SAD-u. Uključivanje broja slučajeva COVID-a 19 u aplikaciji prikazivat će prosječni sedmodnevni broj potvrđenih slučajeva u svakom području na 100.000 ljudi.

Područja karte bit će označena bojama na temelju stopa slučajeva, a oznaka će pokazivati ide li broj slučajeva prema gore ili dolje. Značajka će se predstaviti na Androidu i iOS-u ovog tjedna.

Znanje točne stope zaraze u lokalnim zajednicama važno je, primjerice, za roditelje koji mogu  razmotriti odluku trebaju li svoju djecu poslati u školu, a obiteljima pomaže da unaprijed planiraju bilo kakve planove odmora. Podaci se skupljaju sa Sveučilišta Johns Hopkins, The New York Timesa i Wikipedije.

Ovo je jedna od mnogih značajki povezanih s pandemijom uvedenih u Google Maps tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Aplikacija također uključuje upozorenja o obveznoj upotrebi maski za lice u javnom prijevozu, informacije o mogućnostima dostave u restoranima i upozorenja da se prvo nazove liječničku ordinaciju ako mislite da imate COVID-19. Hoće li se ova usluga širiti na ostatak svijeta zasad nije poznato…