Ludost mladog vozača: Kamere za brzinu svašta snime i otkriju!

Mladi vozači često imaju tendenciju zanemarivati opasnosti prometa i trebali bi biti koncentrirani na vožnju. O možebitnoj zlouporabi droga i prometu ne treba ništa posebno dodati...

Drski vozač iz Sydneya navodno je nešto, recimo, „njuškao“ tijekom vožnje. U međuvremenu je njegov suvozač preuzeo upravljač vozila, ali na njihovu nesreću bili su uslikani s kamerom za nadzor brzine.

Dvadesetjednogodišnjem Australcu iz Sydneya, Australija, uskoro će se suditi zbog prijestupa u vožnji. Na temelju fotografije mjerenja brzine sumnja se da je povlačio kokain s mobitela dok je njegov suputnik upravljao upravljačem vozila. Snimka kamere za nadzor brzine snimljena je na autocesti M4 u blizini Wentworthvillea. Prikazuje čovjeka kako jednom rukom drži mobitel, a drugom rukom drži cjevčicu uz nos, dok glavu naginje prema zaslonu telefona.

Dužnosnici policijskih snaga Novog Južnog Walesa ispitali su više nego bizarnu snimku. Kao prvi korak, mladi je vozač dobio prijave o vožnji bez odgovarajuće kontrole nad vozilom, nesavjesnom ponašanju u prometu i neovlaštenoj uporabi mobitela tijekom vožnje.

Državna policija jugoistočne Australije na sudu će pokušati ustvrditi da dokazi sugeriraju da je 21-godišnjak tijekom vožnje koristio kokain ili amfetamin sa zaslona mobitela, te da nijednog trenutka nije imao ruke na upravljaču ili obraćao pažnju na okolni promet.

Kažu u policiji da ima svkakavih snimki s kamera, ali ovakvo što nisu nikada vidjeli. Što poručiti na kraju? Mladi vozači često imaju tendenciju zanemarivati opasnosti prometa i trebali bi biti koncentrirani na vožnju. O možebitnoj zlouporabi droga i prometu ne treba ništa posebno dodati…