Svi podaci o Daciji Sandero: Dizelski motor ispada iz ponude!

Ljubitelje prirode te odlazaka na vikendicu oduševit će podatak da je Sandero Stepway udaljen od tla 174 milimetra

Prije nekoliko tjedana Dacia je pokazala prve fotografije Sandera, Stepwaya i Logana. Sad je, pak, objavila sve najvažnije podatke. Ova trojka od koje se mnogo očekuje sada je na novoj platformi CMF. koju koristi i aktualni Clio, a to omogućuje niz novih funkcija. Tu su, prije svega, LED glavna svjetla kao opcija, automatsko kočenje u slučaju nužde, hill-start asistencija…

Mnoge će ražalostiti što 1,5-litrenog dizelskog motora više nema, ali tu su kvalitetni benzinci. Logan i Sander dolaze s početnim 1,0-litrenim trocilindričnim atmosferskim motorom (petstupanjski mjenjač). Sandero Stepway priključuje im se od 0,9-litrenog turbobenzinca s 90 KS, a sva tri modela imaju i 1,0-litreni turbobenzinac sa 100 KS. Potonji model dolazi i s plinskom instalacijom koja ima tank od 50 litara plina, uz rezervoar goriva od 50 litara.

Uz Sandero i Logan dostupan je start/stop sustav, a tu je i CVT automatski mjenjač za one kojima se ne mijenjaju brzine.

Uz nižu razinu opreme dolazi sustav koji će koristiti vaš pametni telefon kao multimedijski ekran, a uz više (ili nadoplatu) 8-inčni touchscreen ekran.

 

Prtljažnik je obujma 328 litara (Logan 528 litara). Ljubitelje prirode te odlazaka na vikendicu oduševit će podatak da je Sandero Stepway udaljen od tla 174 milimetra ili 41 milimetar više od običnog Sandera.

Prodaja bi trebala započeti krajem godine…