Honda je objavila odluku koja je sve zaprepastila: Povlači se iz Formule 1 na kraju sljedeće sezone!

Razlozi za ovu odluku su visoki troškovi te odluka Honde da se posveti električnim pogonima te pogonima na gorive ćelije vodika

Nitko to nije očekivao – Honda se povlači iz Formule 1 već na kraju sljedeće sezone ili, preciznije, na kraju 2021. To, konkretno, znači da će Red Bull i AlphaTauri ostati bez dobavljača motora. Razlozi za ovu odluku su visoki troškovi te odluka Honde da se posveti električnim pogonima te pogonima na gorive ćelije vodika. Očigledno u motorima za Formulu 1 japanski proizvođač automobila ne vidi dovoljno zanimljivu marketinšku priču.

Čini se da je ovo definitivan kraj i da Hondu više nećemo gledati u Formuli 1 – barem dok je ovako strukturirana. Sve više proizvođača automobila ne želi biti povezano sa sportskim serijama u kojima se koriste klasični motori. Aktivni ostaju još u američim natjecanjima (NASCAR, Indy Car…), u kojima očigledno još neko vrijeme mogu funkcionirati. Na američkom tržištu automobila veliki potresi se tek očekuju, pogotovo ako na predsjedničkim izborima dođe do promjene. Predsjednik Donald Trump dosad je  žmirio na sve ekološke sporazume.