Stara sjedala koja se prodaju za 90.000 dolara: Ona su važan dio automobilske povijesti!

Za moguće kupce još i informacija da su sjedala trenutno smještena u Indiani, a prodavač kaže da kupcu može biti dostupna i puna povijest vlasništva

Ova sjedala stara 68 godina vrijede više od potpuno novog luksuznog automobila. Pa u čemu je stvar Komplet istrošenih auto sjedala prodaje se u Sjedinjenim Državama za visokih 90.000 USD, zahvaljujući njihovoj tituli  – prva sjedala ikad napravljena za Corvetteu.

Sjedala su prvotno ugrađena u projekt Opel 1952. godine ili tzv. Cougar, kao jedna od prvih iteracija za Chevrolet Corvette kakvu danas poznajemo. Cougar je bio jedan od pet pretproizvodnih prototipova Corvette s debijem na General Motors Motorami održanoj 1953. u Waldorf-Astoriji u New Yorku gdje je i preimenovan u Corvette. Prepoznatljiva crvena sjedala mogu se čak vidjeti na originalnim snimkama sa salona automobila u Chicagu 1953. godine.

Automobil je putovao po SAD-u kao dio GM-ove  Parade of Progress, prije nego što je došao u tvornicu Chevroleta u Michiganu u lipnju 1953. godine, gdje je revidiran s proizvodnim dijelovima i gdje su navedena sjedala uklonjena. Kao jedan od tri pokrenuta prototipa za Corvette, auto je pokretao Chevroletov motor sposoban za proizvodnju 160 konjskih snaga ili 119 kW, iako se uglavnom koristio samo za deonstraciju.

Za moguće kupce još i informacija da su sjedala trenutno smještena u Indiani, a prodavač kaže da kupcu može biti dostupna i puna povijest vlasništva.