Nova funkcija za Airbus A380: Najveći putnički avion na svijetu postaje restoran!

Posjetioci će moći odabrati plan obroka u skladu sa svojim proračunom - dakle i u restoranu je podjela na poslovnu i ekonomsku klasu

Ako ste mislili da je hrana u avionu loša, sada bi se mogli predomisliti. U pokušaju da nadoknadi barem neke od masovnih gubitaka koje je pretrpio samo u prvom tromjesečju 2020. godine, Singapore Airlines pretvorio je najveći svjetski putnički zrakoplov u restoran.

Jedan od dvokatnih super jumbo aviona Airbus A380 s kojim upravlja Singapore Airlines, trenutno je parkiran na aerodromu Changi u Singapuru, a ovog će mjeseca postati restoran tijekom dva vikenda. Prvotni plan bio je ponuditi iskustvo obroka tijekom leta u restoranu A380 @Changi tijekom jednog vikenda, ali potražnja je bila toliko velika da su se sva mjesta rasprodala za samo 30 minuta.

Kao rezultat, dodana su još dva datuma i uključena je opcija večere za sva četiri datuma. Restoran je u početku nudio samo ručak, uz nekoliko dodataka, poput zabave u letu (u kojoj će se morati uživati bez stvarnog leta, jer avion nikamo ne leti), privatnog apartmana za vrlo romantičan obrok i obilaska zrakoplova, uključujući i područja koja su prethodno bila zabranjena javnosti, poput pilotskog kokpita.

Posjetioci će moći odabrati plan obroka u skladu sa svojim proračunom, od onih koje je na letovima nudio Singapore Airlines, prije trenutne zdravstvene krize koja je i utemeljila većinu njegove flote, ili jelovnika Peranakana kojeg je osmislio glavni kuhar Shermay Lee. Ulaznice za vrhunski obrok koji se uživao u privatnom apartmanu, na primjer, prodavale su se za 472 dolara, dok su ekonomični obroci bili daleko jeftiniji, počevši od 40 dolara, a sve opcije mogu se platiti i miljama koje ste skupili ako ste često letjeli.

Kako bi doživljaj objedovanja u avionu, prisjećajući se letenja kao u dobra stara vremena, bio još nezaboravniji, Singapore Airlines također nudi ekskluzivno iskustvo kupnje u avionu. Za one koji ne mogu osigurati karte, tu je i opcija dostave jelovnika prve i poslovne klase. Čak su osigurali i mogućnost opcije da kuhar dođe u vašu kuću sa zrakoplovnim priborom za jelo, te da vam zagrije i posluži jelo, ali tu ne dobivate kabinu aviona.