Kviz pitanje: Znate li koliko je kilometara prešao električni automobil rekorder?

Do studenoga 2019. Gemmingen je promijenio tri motora i četiri baterije. Možda ovaj uspjeh i nije toliko impresivan s navedenom servisnom knjižicom Modela S?

Električni automobili tek osvajaju tržište, ali iza nekih od njih su ozbiljni rezultati. Vlasnik Tesle Modela S  Hansjörg Gemmingen odlučio je postaviti ljestvicu najviše što može i o svojim avanturama obavještava pratitelje na Twitteru. Svoj posljednji automobil kupio je 2014. godine. To čini rekord koji je postigao fascinantnim budući da je većinu ovih kilometara prešao u šest godina. Kupio je rabljeni Model S, sa samo 30.000 km prijeđenih kilometara. Ovog je tjedna Gemmingen na Twitteru objavio kako će upravo prijeći 1.2 milijuna kilometara (u studenome 2019. prešao je milijun kilometara). Gemmingen je rekao medijima da neće prestati voziti. Tako će, možda jednog dana u bliskoj budućnosti, prijeći milijun milja (oko 1,6 milijuna km).

No, iza ovog uspjeha kriju se ozbiljno održavanje, odnosno troškovi. Ne zna se tko ih je platio, Tesla ili vlasnik (vjerojatno Tesla, donedavno je jamstvo na bateriju bilo neograničeno, ali je sad smanjeno), ali baterija i motor nisu originalni. Do studenoga 2019. Gemmingen je promijenio tri motora i četiri baterije. Možda ovaj uspjeh i nije toliko impresivan s navedenom servisnom knjižicom Modela S? Što mislite?