Poznate su cijene nove Dacije Sandero Njemačkoj: Trebat će platiti više, ali više je i opreme!

Razina sigurnosti također je značajno proširena, a od osnovne verzije uključuje aktivnu pomoć pri kočenju u nuždi, funkciju poziva u nuždi (SOS) i kratka LED svjetl

Ključno pitanje kod nove Dacije Sandero je: koliko će koštati? U Njemačkoj su upravo objavljene cijene i možda najvažnija vijest je povećanje od 1200 eura za početni model. Naime, novi Sandero Access SCe 65 u Njemačkoj će koštati 8490 eura, a prethodna generacija koštala je 7290 eura. Početni Sandero Stepway u Njemačkoj će koštati 11.390 eura (u Hrvatskoj će ipak biti skuplji), a dolazi s turbobenzinskim motorom (0,9 l) s 91 KS.

Model u početnoj opremi ima instalirani radio s integriranim držačem pametnog telefona. Razina sigurnosti također je značajno proširena, a od osnovne verzije uključuje aktivnu pomoć pri kočenju u nuždi, funkciju poziva u nuždi (SOS) i kratka LED svjetla. Tu su i električni servo upravljača, upravljač podesiv po visini, električni podizači stakala za vozača i suvozača… Stepway u seriji dolazi s aluminijskim naplatcima.

Za kraj, Sandero je najprodavaniji model fizičkim osobama u Europi i od 2004. godine prodano je više od dva milijuna primjeraka.