Zanimljivo prometno pravilo u Velikoj Britaniji: Na nekim vozilima zabranjene su gume starije od deset godina!

Uvođenjem ovog novog zakona pružit će se povjerenje svima, uključujući vozače kamiona i putnike autobusa, da je vozilo u kojem putuju opremljeno sigurnnim gumama

Gume starije od deset godina uskoro će biti zabranjene na cestama u Velikoj Britaniji s novim propisima o vožnji koji bi trebali stupiti na snagu za nekoliko mjeseci.

Automobilske gume starije od deset godina bit će ilegalne na određenim vozilima od 1. veljače 2021. godine u velikoj akciji s kojom se želi povećati sigurnosti na cestama. Nova pravila značit će da će starije guma biti zabranjena za upravljačke osovine kamiona i autobusa u Engleskoj, Škotskoj i Walesu.

Prema novim pravilima, vozači također moraju označiti datum ugradnje guma, a ta informacija mora biti vidljiva i održavana. Uvođenjem ovog novog zakona pružit će se povjerenje svima, uključujući vozače kamiona i putnike autobusa, da je vozilo u kojem putuju opremljeno sigurnnim gumama.

Ministarstvo prometa dodalo je i da će vozači, vlasnici i operatori biti odgovorni osigurati da gume zadovoljavaju nove standarde.