Nova tehnologija: BMW u svoje automobile ugrađuje sustav koji vozača upozorava na radare!

Sustav će biti dostupan od sljedeće godine na BMW-ima opremljenima iDriveom 7 i Live Professional Cockpitom

Čini se da je nekim vozačima lakše izbjegavati nego slijediti pravila, a za takve BMW ima novi proizvod. Uglavnom, Bavarci su pratili sustave koji upozoravaju na policijske kamere, poput Wazea, pa su i oni kreirali jedan. Za razliku od Wazea, koji je zapravo velika špijunska mreža u kojoj vozači dojavljuju mjesta na kojima su kamere pa se to unosi u mapu, BMW-ov sustav počiva na detekciji. Naime, u suradnji s Here Technologies (kompanija u vlasništvu BMW-a, Mercedesa i Audija), razvijen je sustav (kamera na vozilu) koji na cesti detektira da je u automobil usmjerene laserska zraka mobile ili fiksne kamere. U trenutku detekcije vozaču stiže zvučno upozorenje da ga se snima.

Sustav će biti dostupan od sljedeće godine na BMW-ima opremljenima iDriveom 7 i Live Professional Cockpitom.

E sad, mnoge države, poput Njemačke, ne dozvoljavaju nikakve informacija o prometnim kamerama pa će BMW birati tržišta na kojima će otključati ovu funkcionalnost. Ona će prva tri mjeseca biti besplatna, a kasnije će se naplaćivati.

Možda se iza ovog napora krije visoka tehnološka pamet, ali sustav bi mogao biti i opasan. Zamislite vozača koji panično koči na ravnom dijelu ceste nakon upozorenja da ga snimaju?!