VIDEO: Volvo je s plemenitim ciljem bacao svoje automobile s visine od 30 metara!

Dosad su vatrogasci uglavnom vježbali na vozilima s otpada, koja nisu mogla simulirati moderne automobile

Spasilačke službe često se susreću s automobilima koji su toliko oštećeni u sudarima da je iz njih teško izvući stradale putnike. Kako bi im omogućio da se pripreme za bilo koji mogući scenarij sudara i simuliraju snage koje izbijaju u najekstremnijim nesrećama Volvo Cars je bacio neke od svojih modela s visine od 30 metara. To je učinio pomoću dizalice. Tako je simulirana šteta na vozilu u nesrećama koje se događaju pri visokim brzinama.

U takvim situacijama ljudi u automobilu vjerojatno će biti u kritičnom stanju. Stoga je prioritet što brže izvući ljude iz automobila i odvesti ih u bolnicu, koristeći hidrauličke alate za spašavanje. Pritom su važni brzina i preciznost.

Dosad su vatrogasci uglavnom vježbali na vozilima s otpada, koja često nisu mogla simulirati najmodernije automobile. Sad im je Volvo pružio jedinstvenu priliku da to rade na novim vozilima. Švedski vatrogasci svoja će iskustva sigurno podijeliti s kolegama iz cijelog svijeta, a Volvo je još jedanput dokazao svoju posvećenost sigurnosti. Na snimci je model XC40, ali razbijeni su i V70, XC60…