Kao iz Terminatora: Vukovi roboti u Japanu plaše medvjede, djecu, vozače…!

Životinje roboti sastoje se od 65 centimetara dugog i 50 cm visokog tijela prekrivenog krznom realističnog izgleda, s ogromnim bijelim očnjacima i blještavim crvenim očima

U ruralnom Japanu vukovi roboti koriste se kako bi medvjede držali izvan gradova i cesta. Japanski grad Takikawa rasporedio je robotske vukove u pokušaju da otjera medvjede koji su postajali sve opasnija smetnja. Grad Takikawa, smješten na sjevernom otoku Hokkaido, kupio je i instalirao par robota nakon što su u rujnu u obližnjim naseljima pronađeni medvjedi. Gradske vlasti rekle su da su medvjedi postali aktivniji i opasniji dok traže hranu prije nego što uđu u zimski san krajem studenoga. Smanjenje uroda žirova i orašastih plodova u divljini moglo bi natjerati medvjede da se odvaže doći bliže gradovima u potrazi za hranom. Životinje roboti sastoje se od 65 centimetara dugog i 50 cm visokog tijela prekrivenog krznom realističnog izgleda, s ogromnim bijelim očnjacima i blještavim crvenim očima. Kada se senzori na njima aktiviraju, taktika strašenja robota kreće u akciju. Oči robota svijetle crveno, a vuk emitira razne zvukove.

Zvukovi, kojih ima preko 60, pomiješani su pa se životinje poput medvjeda na njih ne naviknu i stalno ostaju u strahu. Proizvođač vukovova Ohta Seiki prodao je oko 70 jedinica robota od 2018. godine. Inače, pravi japanski vuk lutao je središnjim i sjevernim otocima zemlje prije nego što je prije više od jednog stoljeća izlovljen do izumiranja.