Tko vam je kriv ako ga ne razumijete: BMW pokreće bizarnu marketinšku kampanju za obranu svog električnog SUV-a!

Umjesto da samo pusti ljudima njihova negativna zapažanja, BMW brani električni iX koristeći čudnu marketinšku kampanju

Svakako ih zovu, a kad neki dizajnerski proizvod ima previše nadimaka to uglavnom nije dobro. Nova BMW-ova prednja maska u nekima budi asocijacije na mrtvačke sanduke, neke podsjeća na dabrove zube, nekima cijeli auto izgleda kao rekvizit jeftinog sci-fi filma, a ima tu još prispodoba o kojima nije umjesno naklapati. Uglavnom, BMW je odlučio definirati novi vizualni stil, a možda je bolje da se zadržao na starome. Električni BMW iX iz 2022. godine, kao i mnogi noviji automobili bavarskog proizvođača automobila koji sprijeda imaju veliki „roštilj“ umjesto uvijek prepoznatljivih bubrega, izazvao je bujicu kritika zbog svog polarizirajućeg stila. No, umjesto da samo pusti ljudima njihova negativna zapažanja, BMW brani električni iX koristeći čudnu marketinšku kampanju pod nazivom Koji je razlog da se ne promijenite? Ukratko, cijela stvar je postala bizarna.

iX je BMW-ov nadolazeći vodeći električni terenac, izgrađen na potpuno novoj modularnoj platformi i obećava impresivno ubrzanje zajedno s impresivnih 600 km dosega. No, kao i nekoliko drugih nedavnih BMW-ovih dizajna, i on ima novu, preveliku rešetku. Usporedba sa zubima velikog riječnog (ili močvarnog) glodavca nije ono čemu su se Bavarci nadali – bilo bi im draže da su čuli zapažanja: elegantan poput gazele ili geparda u trku…

U BMW-ovom videu, u kojem autori navode opaske kritičara, braneći veliku masku i dizajn iX-a, čujemo sljedeći argument:

– Jesmo li se nekako počeli osjećati nelagodno zbog nepoznatog? Ili smo jednostavno prestali biti otvoreni za bilo što novo?

Za kraj, jedno pitanje za dizajnere BMW-a:

– Može li to novo ipak biti – malo manje?