VIDEO: Sablasni zvukovi, most Verrazzano u New Yorku pjeva i njiše se na vjetru!

Uprava gradskog prijevoza (MTA) bila je prisiljena zatvoriti gornju etažu mosta veći dio dana jer su vjetrovi postali prejaki i opasni

Svatko u Brooklynu ili na Staten Islandu mogao je biti svjedok scene koja podsjeća na horor filmove. Naime, zbog jakog vjetra most Verrazzano-Narrows je zatvoren. Dok je puhao vjetar brzine 96,5 km/h, most se dizao i spuštao te ispuštao glasne zvukove na svih 4176 metara dužine.

Uprava gradskog prijevoza (MTA) bila je prisiljena zatvoriti gornju etažu mosta veći dio dana jer su vjetrovi postali prejaki i opasni dok je donja razina bila zatvorena samo 45 minuta. Iako je pomalo zastrašujuće gledati kako se takva velika konstrukcija savija i pomiče, upravo je to ono za što su stvoreni, uvjeravao je glasnogovornik MTA-e brojne novinare.

– Viseći mostovi, posebno oni s najdužim rasponom u Sjevernoj Americi, projektirani su tako da budu fleksibilni i svako kretanje na mostu bilo je u skladu s njegovim sigurnosnim standardima – rekao je i nastavio:

– MTA-ini sigurnosni protokoli za vremenske događaje aktivirani su rano i radili su kako je i projektirano bez strukturnih oštećenja, bez većih prometnih nesreća i bez ozljeda prouzročenih jakim vjetrom u ponedjeljak.