UAZ otkriva Ameriku: Ruski SUV kreće u prodaju na velikom tržištu!

Taos ima kameru za parkiranje, senzore za parkiranje, 7-inčni touchscreen, grijano vjetrobransko staklo, Wi-fi modem, ali je samo 2000 dolara jeftiniji od Jeepa Wranglera

Razmaženim američkim kupcima stiže vozilo koje vjerojatno nisu očekivali. Tvrtke Bremach Inc. uvozit će dva UAZ-ova modela. Da, radi se o ruskim veteranima koji su poznati po svojim terenskim kvalitetama. Oni će biti preimenovani i u Ameriku prvo stiže UAZ Taos, koji će se prodavati kao Bremach Taos. Gledajući njegov dizajn mislili biste da nema previše izgleda – vjerojatno i nema – ali Taos bi mogao biti zanimljiv terenskim specijalistima. No, i tu će biti problema jer je s početnom cijenom od 26.405 dolara samo 2000 dolara jeftiniji od prvog Jeepa Wranglera. Hoće li to i dizajn po uzoru na kućanske hladnjake biti dovoljni za naklonost kupaca?

Šalu na stranu, Taos ima kameru za parkiranje, senzore za parkiranje, 7-inčni touchscreen, grijano vjetrobransko staklo, Wi-fi modem… Njegove terenske sposobnosti rastu zbog čelične šasije na kojoj leži, a tu je i 2,7-litreni četverocilindrični motor sa 150 KS te šeststupanjski automatik (s redukcijom prijenosa i blokadom stražnjeg diferencijala). Ručni mjenjač doći će nešto kasnije u SAD.

Udaljenost od tla je 21 centimetar, a onima koji će ga mučiti svidjet će se i podatak o prilaznom kutu od 35 stupnjeva te odlaznom kutu od 30 stupnjeva. U ponudi će biti i dodatna terenska oprema poput šnorkela (podignute ispušne cijevi), bull bara, vitla…

Jamstvo je raskošnih pet godina ili 96.561 km, a jamstvo na motor je 10 godina ili 193.121 km. Sljedeći na američko tržište dolazi pick-up Patriot.