Novi AI alat može predvidjeti dobnu preporuku za gledanje filma prije nego što se vidi bilo koja scena!

AI alat obrađuje skriptu putem neuronske mreže i skenira je u potrazi za semantikom i izraženim osjećajima

Novi alat s AI (umjetnom inteligencijom) uzima podatke iz filmskog scenarija da bi u samo nekoliko sekundi dao dobnu preporuku za film.

Umjetna inteligencija (AI) stvara prostor za sebe u svakoj industriji, a filmska zabava nije iznimka. Dobne preporuke za filmova, koje ljudi obično rade nakon što pogledaju film i donesu odluke o prisutnosti nasilnih djela, zlouporabe droga ili seksualnog sadržaja, jedan je od zadataka koji se sada može revolucionirati zahvaljujući istraživačima s USC Viterbi School of Engineering.

Koristeći AI primijenjen na filmske scenarije, istraživači kažu da sadržaj filma mogu ocijeniti u samo nekoliko sekundi i sve to može učiniti prije snimanja ijedne scene. To je posebno važno jer je gledanost filmova prilično velika stvar. Tipično smješteni na kraju filmskih najava, gledatelju nude potrebne znakove kako bi u kratkom vremenu shvatio sadržaj filma. Kad se daju ove ocjene, na njih mogu utjecati pristranosti svakog pojedinca, što neće biti problem zahvaljujući ovom novom alatu s AI.

Shrikanth Narayanan, sveučilišni profesor i Niki & CL Max Nikias, inženjerski katedra, te tim istraživača iz Laboratorija za analizu i interpretaciju signala (SAIL) pri USC Viterbi, pokazali su da jezični znakovi mogu učinkovito ukazivati ​​na nasilno ponašanje, zlouporabu droga i seksualni sadržaj koje će uskoro snimiti likovi filma. AI alat obrađuje skriptu putem neuronske mreže i skenira je u potrazi za semantikom i izraženim osjećajima. Klasificirajući rečenice kao pozitivne, negativne, agresivne i druge deskriptore, te ih na kraju ocjenjuje.

Victor Martinez, vodeći istraživač studije, rekao je:

– Naš model promatra filmski scenarij, a ne stvarne scene, uključujući npr. zvukove poput pucnja ili eksplozije koji se dogode kasnije u proizvodnom procesu. To ima prednost jer pruža ocjenu prije produkcije koja će pomoći filmašima da odluče, npr. o stupnju nasilja i treba li ga ublažiti.