Službeni podatci: Električni romobili mnogo su opasniji za pješake od bicikala!

U 21 posto nesreća s ozljedama, žrtva nije vozač, već drugi sudionik u prometu. Ovaj postotak je puno veći nego primjerice kod biciklističkih nesreća kada se ozljede drugi sudionici u samo pet posto slučajeva

U nesrećama s eelektričnim romobilima od siječnja do rujna 2020. smrtno je stradalo sedam osoba, a 269 korisnika je teško ozlijeđeno na području Njemačke. Čini se da njihovi vozači često zanemaruju pravila, a zato drugi sudionici u prometu često završavaju s teškim ozljedama.

U prvih devet mjeseci prošle godine u nesrećama s električnim romobilima smrtno je stradalo sedam ljudi. Čak je 269 vozača električnih romobila teško ozlijeđeno dok ih je 1096  pretrpjelo lakše ozljede, podaci su njemačkog Federalnog zavoda za statistiku.

Ukupno je policija registrirala 1570 nesreća s električnim romobilima između siječnja i rujna, koji su rezultirali smrtnim slučajevima ili ozljedama. Jedna je vrijednost alarmantna, u 21 posto nesreća s ozljedama, žrtva nije vozač, već drugi sudionik u prometu. Ovaj postotak je puno veći nego primjerice kod biciklističkih nesreća kada se ozljede drugi sudionici u samo pet posto slučajeva.

To je uglavnom zbog činjenice da vozači romobila često ilegalno voze pješačkim stazama.