Želite li predložiti novu prometnu signalizaciju ili mjesto za uspornike: Znate li komu se obratiti?

Građanske prometne inicijative uvijek imaju istu proceduru pa ako imate neke želje treba se javiti gradskim uredima u svakom gradu nadležnima za predlaganje i provođenje mjere unaprjeđenja stanja u prometu

Javio nam se jedan čitatelj koji ogorčen ponašanjem vozača na dijelu Jadranske magistrale u blizini Dubrovnika (Rozat Gornji, kod rječice Omble). Tvrdi da su tamo česti primjeri opasne vožnje, da se vozi mnogo brže od ograničenja brzine (u naseljenom mjestu 50 km/h) te da su česte i prometne nesreće. Pitao je kome se može obratiti da predloži postavljanje uspornika prometa ili kamere za nadzor brzine.

Građanske prometne inicijative uvijek imaju istu proceduru pa ako imate neke želje treba se javiti gradskim uredima u svakom gradu nadležnima za predlaganje i provođenje mjere unaprjeđenja stanja u prometu. U odnosu na Grad Dubrovnik to je konkretno Upravni odjel za promet. Prilikom bilo kakvih prijedloga svakako treba istovremeno uključiti i nadležnu policijsku upravu. Dakle, dopisi na obje adrese.