Političar voli stripovskog junaka: Američki senator glumio je u pet filmova o Batmanu!

Senatorovi honorari za sve njegove nastupe donirani su knjižnici Kellogg-Hubbard gdje je novac pomogao u financiranju dječjeg odjela

Američki senator Patrick Leahy, demokrat iz Vermonta, doživotni je ljubitelj Batmana koji se pojio u čak pet filmova o Batmanu, uključujući i u filmu Vitez tame s pokojnim Heathom Ledgerom.

Godine 1995. Leahy se pojavio u Batmanu zauvijek, a iste je godine dao glas za ulogu guvernera u animiranoj seriji o Batmanu. Drugi su mu nastupi bili u Batman & Robin, Batman protiv Supermana: Zora pravde, a potom i u Vitezu tame – povratak.

Senator Leahy na internetu je podijelio scenu s pokojnim Heathom Ledgerom rekavši mu u jednoj sceni da ga ne zastrašuju nasilnici, prije nego što mu je legendarni Ledger zaprijetio nožem u uzavreloj sceni. Govoreći o tom trenutku, Leahy je rekao: Prestrašio me, kad me napao nožem… Nisam morao niti glumiti.

Senatorovi honorari za sve njegove nastupe donirani su knjižnici Kellogg-Hubbard gdje je novac pomogao u financiranju dječjeg odjela. Upravo u toj knjižnici je senator prvi put počeo čitati stripove o Batmanu kao dijete i postao jedan od najvećih fanova Batmana.

U međuvremenu, DC Films pojasnio je budućnost Batmana, detaljno opisujući dvije odvojene filmske sage u kojima glume Michael Keaton i Robert Pattinson. Pattinson bi trebao glumiti u predstojećem filmu Batman, dok će Keaton reprizirati svoju ulogu Batmana u Flashu.

Datum prikazivanja Batmana pomaknut je nekoliko puta, premještajući se s premijere u lipnju 2021. na listopad 2021. Međutim, sada će biti objavljen 4. ožujka 2022.