Poznate su i cijene: Novi Volkswagen Caddy je u Hrvatskoj!

Karakteristika Caddyja Maxi s produženim međuosovinskim razmakom je i mogućnost smještanja dvije euro palete

U Hrvatskoj je dostupan novi Volkswagen Caddy, lako teretno i putničko vozilo, koje je bazirano na kućnoj MQB platformi (koristi je i Volkswagen Golf). Bliskost s najnovijim modelima Volkswagena vidi se i po moderniziranoj unutrašnjosti u kojoj dominiraju digitalna instrumentna ploča i multifunkcijski ekran.

Naravno, više je različitih modela, a karakteristika Caddyja Maxi s produženim međuosovinskim razmakom je i mogućnost smještanja dvije euro palete. Caddy Cargo nudi teretni prostor veličine 3.1 m3 (u skladu s normom SAE V6), dok zapremina u modelu Caddy Cargo Maxi iznosi 3,7 m3.

Verzije osobnog automobila i Kombija serijski su u ponudi s pet mjesta za sjedenje. Modeli s dva reda sjedala – bez obzira na to radi li se o kratkim ili dugim varijantama – opcijski se mogu naručiti s trećim redom sjedala, baš kao i njihovi prethodnici.

Kombi i obiteljski monovolumen nude kapacitet prtljažnika od čak 2556 litara (uz natovarenost do krova i prvog reda sjedala te izvađeni drugi red sjedala); kapacitet prtljažnika s pet osoba u vozilu uz natovarenost do visine naslona stražnjeg sjedala iznosi 1213 litara. Dužina teretnog prostora Kombija i monovolumena do prvog reda sjedala iznosi 1913 mm; između kućišta kotača na raspolaganju stoji maksimalna širina od 1185 mm.

Prodaja novog modela Caddy 5 je počela u Hrvatskoj, a trenutno se nude sve varijante motora i pogona za Caddy Cargo (osim 4motion i CNG), počevši s Caddy Cargo 2,0 TDI s 55 kW po cijeni od 123.828 kn + PDV i benzincem Caddy Cargo 1,5 TSI s 84 kW po cijeni od 126.631 kn + PDV. U ponudi su i putničke (M1) varijante Kombi, Caddy, Life i Style, počevši s Caddy Kombi 2,0 TDI s 55 kW po cijeni od 189.357 kn (PPMV i PDV uključen).

 

Novi, samostalni Caddy PanAmericana – crossover sastavljen od monovolumena i SUV-a – također će se na tržište lansirati 2021. godine za sve svjetske putnike – kao istaknuta značajka pogona 4MOTION i nasljednik modela Caddy Alltrack.