BMW-ovi dizajneri i Domagoj Đukec čvrsto stoje iza kontroverzne maske: Želimo biti prepoznatljivi!

BMW-i bi trebali imati nešto što ih izdvaja od konkurencije i morali bi biti drukčiji - kaže Domagoj Đukec

BMW je krenuo sa svojim novim smjerom dizajna koji nije po volji svima. Izuzetno velika prednja rešetka često je meta kritika, posebno na društvenim mrežama. BMW kaže da to sluša, ali još ne vidi razloga za promjenu novog dizajna. S predstavljanjem BMW-a serije 4, iznenada se pojavila nova rešetka koju ćemo vidjeti na više modela u narednim godinama. Veliki bubrezi prilično su – veliki! Jedna osoba to voli, druga mrzi. Dizajner BMW-a, Hrvat Domagoj Đukec kaže da ne spava lošije zbog kritika:

– Ne možete napraviti dizajn koji se svima sviđa. Svatko u tvrtki i izvan nje ima mišljenje i drugačiji ukus. Ako se stvarno želite istaknuti, morate smisliti nešto što je drugačije i prepoznatljivo – rekao je u razgovoru za britanski Autoexpress

Novi dizajnerski smjer s kojim je BMW krenuo također se može vidjeti na modelu iX, dok Gran Coupé i srodni i4 također slijede istu dizajnersku liniju. Svatko tko ima poteškoća s tim morat će se naviknuti, objašnjava Đukec. Prema njegovim riječima, BMW-i bi trebali imati nešto što ih izdvaja od konkurencije i morali bi biti drukčiji. Nizozemski čelnik BMW-ovog odjela za dizajn, Adriaan van Hooydonk, navodi da se ozbiljno gleda na reakcije.

– Pratimo i društvene medije, ali ne znamo jesu li to stveni kupci. Te stavove i osluškujemo, a planiramo ih i uključiti u dizajnerski postupak.