Pirellijeva inovacija: Prva guma koja ima mogućnost u vožnji prilagođavati i mijenjati gazni sloj!

U zimskim uvjetima, uz nisku temperaturu, utori na uzorku gaznoga sloja ostaju otvoreni kako bi osigurali bolje prianjanje na snijegu, a zatvaraju se pod kočenjem u mokrim i suhim uvjetima

Pirelli je lansirao najnoviju cjelogodišnju gumu, Cinturato All Season SF2, koja je dizajnirana da pruži širok prozor performansi i u zimskim i u ljetnim uvjetima. Tvrtka kaže da je moguće zbog novog dizajna smjese i uzorka gaznoga sloja koji se automatski prilagođava različitim temperaturnim vrhuncima ljeti i zimi. U zimskim uvjetima, uz nisku temperaturu, utori na uzorku gaznoga sloja ostaju otvoreni kako bi osigurali bolje prianjanje na snijegu, a zatvaraju se pod kočenjem u mokrim i suhim uvjetima, učvršćujući blokove gaznoga sloja i stvarajući povećano prianjanje na površinu ceste. NA SF2 lamele su linearne, ne cik-cak poput tipičnih zimskih guma. To je zato što i oni moraju funkcionirati i ljeti.

Cjelogodišnje gume dugo su bile veliki problem jer proizvođačima nije uspjelo pomiriti oprečne vremenske prilike, odnosno zimske niske temperature i visoke temperature ljeti. Zbog toga performanse nisu bile idealne. Vidjet ćemo hoće li to uspjeti ovoj inovativnoj gumi.