Otkriven je novi Nissan Qashqai: Tehnološka iznenađenja upotpunjuje benzinska e-POWER verzija!

Kotače će pokretati električni motor, a benzinski motor od 1,5 litara će uz generator i baterije osigurati punjenje električnom energijom

Nissan je predstavio novu, treću generaciju modela Qashqai. Otkako je 2007. stvorio taj segment, Nissan je prodao više od tri milijuna primjeraka Qashqaija. Novom Alijansinom platformom CMF-C, naprednim inženjerskim rješenjima, inovacijama i naprednom tehnologijom novi će Qashqai ponovo podići letvicu u segmentu crossovera, a kupci će uživati u prednostima koje im se pružaju. Kao i u prethodne dvije generacije, dizajn posve novog Nissana Qashqai osmišljen je u Nissanovom europskom studiju za dizajn smještenom u Londonu. Iako se već na prvi pogled vidi da je riječ o Qashqaiju, treća generacija je vizaulano oštrija i modernija. Veliki iskorak je mnogo atraktivnija i modernija kabina vozila, s digitalnim instrumentima.

Novi Qashqai opremljen je naprednim multimedijskim sustavom sa širokom ponudom povezanih usluga u klasi, uključujući integraciju s pametnim telefonima, ugrađeni Wi-Fi koji omogućuje povezivanje do sedam uređaja te uslugu NissanConnect Services, posebnu aplikaciju za kontrolu i nadzor nad vozilom. Veći, 9-inčni zaslon sustava NissanConnect veće rezolucije digitalni je ulaz u navigaciju, multimediju i postavke vozila. Kompatibilan je sa sustavima Android Auto® i Apple CarPlay®, s kojim se može povezati i bežično.

Novi potpuno digitalni 12,3-inčni zaslon visoke razlučivosti može se konfigurirati na različite načine za prikaz uputa navigacijskog sustava, multimedijskih sadržaja, stanja u prometu ili informacija o vozilu. Svim tim značajkama upravlja se s pomoću novog okretnog gumba na upravljaču.

U skladu s Nissanovim ciljem da do 2024. godine 50 % vozila prodanih vozila u Europi bude elektrificirano, uz 1,3 DiG-T benzinski motor s blagim hibridom novi Nissan Qashqai bit će premijerno dostupan i s motorom e-POWER, Nissanovim inovativnim, nagrađivanim motorom koji preuzima tehnologije iz Nissanovog električnog vozila LEAF.

Qashqai je dostupan u izvedbama s pogonom na prednje ili sve kotače, sa 6-stupanjskim ručnim ili novim Xtronic mjenjačem te električnim pogonom u izvedbi e-POWER. Qashqai nudi opcije za svakog kupca koji uživa u vožnji.

Novi Qashqai bit će prvo vozilo na europskom tržištu koje će pokretati Nissanov inovativni sustav e-POWER. Kotače će pokretati električni motor, a benzinski motor od 1,5 litara će uz generator i baterije osigurati punjenje električnom energijom te će njegov radi biti optimalan, a potrošnja navodno minimalna. Kao i kod Leafa, i ova verzija će imati opciju automatiziranog kočenja (upravljanje samo pedalom gasa) za što bolju regeneraciju električne energije.

Tehničke specifikacije

1,3-petrol
Mild hybrid

e-POWER
(1,5 benzin)

6MT

6MT

Xtronic

 Xtronic

2WD

2WD

2WD/4WD

2WD

Snaga

KS (kW)

138 (103)

156 (116)

187 (140)

Moment

Nm

240

260

270

330

Pogon

2WD

2WD

2WD / 4WD

2WD

Dužina

mm

4425 (+35)

Visina

mm

1635 (+10)

Širina

mm

1838 (+32)

Međuosovinski

razmak

mm

2666 (+20)