Špijunska afera: Djelatnik Volva optužen da je odavao tajne Rusima!

Djelatnik Volva ipak je priveden zato što se u noćnom klubu u Švedskoj sastajao s ruskim diplomatom za kojeg se sumnja da je zapravo špijun

Uvjeravaju Šveđani da tu nema neke velike priče, odnosno da sve podsjeća na, recimo, odavanje javno dostupnih recepata za štrukle nekoj velikoj sili. Sve je ionako na internetu pa konspiracije nisu potrebne. No, djelatnik Volva ipak je priveden zato što se u noćnom klubu u Švedskoj sastajao s ruskim diplomatom za kojeg se sumnja da je zapravo špijun.

Šveđanin je uhapšen u noćnom klubu, a znanstvenik koji mu je bio mentor u izradi doktorata tvrdi da ga sve iznenađuje jer on nije imao pristup nekim ozbiljnijim informacijama. Radio je na simulacijama prometa i sustavima aktivne sigurnosti. Je li nesretnik uspio pronaći neki inovativan način da se domogne originalnog recepta za švedske mesne kuglice ili je doista bio u posjedu nekih ozbiljnijih informacija, koje bi Rusima bile korisne, pokazat će suđenje. Možda su on i Rus samo dobri prijatelji i pričali su o tome koji im je film o Jamesu Bondu najbolji. Ovaj Volvogate neće svijet učiniti drukčijim mjestom, a možda će tek predsjednički automobil Vladimira Putina biti malo sigurniji.

Švedski Dagens Nyheter objavio je snimku hapšenja pa pogledajte: