Čudnovati kljunaš na cestama: Američka pošta dobiva novo vozilo!

Ovaj kamiončić poseban je i po smještaju upravljača koji će se nalaziti na desnoj strani kako bi poštari iz vozila mogli dostavljati pošiljke

Na natječaju za novo dostavno vozilo Američke pošte (USPS) pobijedio je Oshkosh Defense s ovim dizajnom i sad će ubirati plodove svog truda. Naime, tijekom desetogodišnjeg plana obnove flote dostavnih vozila bit će proizvedeno 165.000 ovakvih kamiona, a cijeli posao vrijedni nekoliko milijardi dolara.

Osim dizajna koji podsjeća na križanca čudnovatog kljunaša i kartonske kutije, ovaj kamiončić poseban je i po smještaju upravljača koji će se nalaziti na desnoj strani kako bi poštari iz vozila mogli dostavljati pošiljke.

Vozilo nazvano NGDV ima svu potrebu tehnologiju, sustav kamera od 360 stupnjeva, zračna jastuke, sustave za izbjegavanje prometnih nesreća…, a navodno je u razvoju sudjelovao i Ford. Na ceste će ovaj dostavnjak izaći 2023. godine.

U planu su dvije verzije, električna i ona s motorom s unutarnjim sagorijevanjem, za područja gdje su dnevne dionice predugačke. Također, s vremenom će biti jednostavna konverzija na električne motore i baterije.