Rekord: Nekomu je upravo isporučen Porsche 911 s vanjskom bojom vrijednom 83.000 eura!

U SAD-u se prodao Porsche 911 Turbo S sa takozvanom Chromaflair bojom - koja košta koliko i 718 Cayman GTS 4,0

Većina ljubitelja automobila zasigurno bi bila zadovoljna “potpuno normalnim” Porscheom 911 Turbo S, uostalom cijena tog sportskog automobila nije baš mala i kreće od oko 218.000 eura. No, nekim kupcima to jednostavno nije dovoljno jer žele da se njihovo vozilo jasno ističe od ostalih. Jedna od stvari koja to omogućuje je Porsche Exclusive Manufaktur – na primjer, s posebnom bojom nazvanom Chromaflair, koja je dostupna samo za seriju 911. Američki zastupnik Porsche Exchange sa sjedištem u Highland Parku u američkoj saveznoj državi Illinois upravo je prodao Porsche 911 Turbo S sa takvom bojom. Doplata za boju iznosile su gotovo 83.000 eura, a za to biste u osnovnoj opremi dobili i potpuno novi Porsche 718 GTS 4,0.

Vozilo je navodno prvi Porsche 911 Turbo S generacije 992, koji smije nositi boju Urban Bamboo Chromaflair. S prodajnom cijenom od 302.410 eura, ovo je najskuplji Porsche 911 iz generacije 992, izvještava Porsche na svojim društvenim mrežama. Naravno, ovaj 911 ima još nekoliko dodataka koji su u konačnici povećali konačnu prodajnu cijenu – na primjer karbonski krov.

Zašto Chromaflair boja zapravo toliko košta? Zato što je obrada pigmenata izuzetno složen i u potpunosti ručni rad. Višeslojne pahuljice koje sadrži mikroskopske su debljine jednog mikrometra dok je primjerice čovjekova kosa 50 puta gušća. Pahuljice sadrže aluminijsku jezgru koja je okružena staklenim slojem a promjenom debljine ovog staklastog sloja stvaraju se različite boje. Na kraju, u Porscheu su odlučili obojati i daljinski ključ vozila. To je vjerojatno gratis usluga.