Četiri sloja zaštite: Honda se bori protiv koronavirusa novim filtrom kabine vozila!

Prva dva sloja koriste mikrovlakana kako bi zarobila stvari poput prašine i peludi. Treći ima aktivni ugljen za daljnju filtraciju dok četvrti koristi ekstrakt voća za hvatanje čestica virusa

Iako je distribucija COVID-19 cjepiva u tijeku, proći će dosta vremena prije nego što ga svi dobiju. Do tada svi moramo paziti i pokušati ostati sigurni, a Honda Motor Europe ima novi proizvod koji sprečava ljude da se zaraze koronavirusom u automobilima. Tvrtka kaže da novi zračni filtar u kabini može uhvatiti i deaktivirati gotovo 100 posto virusa.

Filtar ima četiri sloja materijala. Prva dva koriste mikrovlakana kako bi zarobila stvari poput prašine i peludi. Treći ima aktivni ugljen za daljnju filtraciju dok četvrti koristi ekstrakt voća za hvatanje čestica virusa.

Tvrtka ima i neke općenitije preporuke za zaštitu od COVID-19 tijekom vožnje. Iako bi moglo biti suprotno od onoga što biste očekivali, povećanje količine svježeg zraka kroz kabinu dobar je način zaštite od virusa u vozilu. To je zato što više zraka maksimizira razrjeđivanje aerosola u zraku. Također, Honda preporučuje promjenu filtra zraka u kabini češće nego inače kako bi se održala optimalna zaštita.

Honda nije jedina u radu na metodama filtriranja zraka kako bi spriječila putnike da zaraze COVID-19. Primjerice, nadolazeća električna limuzina Mercedes-Benz EQS bit će dostupna s opcijskim HEPA filter sustavom koji može stvoriti kvalitetu zraka kao u operacijskoj sali. Slično tome, Teslini modeli nude HEPA filtraciju već nekoliko godina.