Nevjerojatna nesreća: Automobilom se na pisti zaletio u Mig 29!

Jedno je jasno, muškarac je bio pod utjecajem alkohola kada je sjeo za upravljač Volkswagena Tourana, svog osobnog vozila, i vozio se preko piste

Čudna nesreća dogodila se u zračnoj bazi Vasylkiv blizu Kijeva u Ukrajini. Volkswagen Touran zabio se u borbeni avion MiG 29 koji se kretao na pisti. Nakon nesreće požar je zahvatio zrakoplov. 

MiG 29, poznat i kao Fulcrum, dvomotorni je mlazni lovački zrakoplov koji je dizajnirao Mikoyan ‘70-ih. Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo ima otprilike 35 primjeraka, od kojih su neki, poput ovog, bili na remontu 2017. godine.

Službena izjava o nesreći ne spominje čin časnika odgovornog za nju ili ime. No, jedno je jasno, muškarac je bio pod utjecajem alkohola kada je sjeo za upravljač Volkswagena Tourana, svog osobnog vozila, i vozio se preko piste.

Uspio je udariti u mlažnjak straga, dok su ga vukli u spremište. U avionu srećom nije bilo nikoga, ali vozač VW-a zadobio je ozljede na prsima i licu, ali u stabilnom je stanju. Od udara je započeo požar, za koji se vjeruje da je, unatoč brzoj intervenciji prvih osoba koje su reagirale, uništio avion.

Vožnja u alkoholiziranom stanju uvijek je ozbiljan i potencijalno fatalan prekršaj, no pripadnik zrakoplovstva koji je u ovom slučaju uništio mlažnjak od 5 milijuna dolara (novi MiG 29 procijenjen je na 20 milijuna dolara), dodao je potpuno novu dimenziju ovom tužnom fenomenu.