Iskustva HAK-ovih mehaničara: Nakon servisa automobila i prije dužeg putovanja – probna vožnja!

Vozačima bih savjetovao da poslije nekog većeg popravka automobila naprave kraću probnu vožnju prije nego što krenu na duži put

Mehaničar AK Sesvete Berislav Mlinarec već 16 godina radi u Službi pomoći na cesti u sustavu Hrvatskog autokluba i prepričao nam je jedan slučaj koji je zanimljiv i djeluje kao upozorenje svim vozačima.
– Zanimljiv slučaj dogodio mi se kad sam pozvan na intervenciju u blizini Dumovca kraj izlaza na autocestu. Tamo me dočekao bračni par iz Srbije kojima se pokvario hladnjak na vozilu. Gospodin mi je rekao da su upravo prije nekoliko dana promijenili hladnjak te da je potpuno novi. Nažalost, osoba koja im je ugrađivala hladnjak ga je i oštetila prilikom postavljanja pa su bili u problemu jer je bila subota popodne i nisu radile trgovine autodijelova, kao ni servisi, s tim da bi morali demontirati cijeli prednji kraj vozila što bi dugo trajalo. Sreća je da smo opremljeni raznim alatima pa sam im uspio pomoću posebne brtvene mase popraviti hladnjak i omogućiti  nastavak putovanja. Vjerujte, nije bilo lako, ali čovjek se osjeća dobro kad pomogne  ljudima, s tim da je gospođa u vozilu bila trudna i nakon svega me pitala kako se zovem jer bi htjela dati djetetu moje ime. Eto, svašta čovjek doživi na cesti. Vozačima bih savjetovao da iz ovog primjera sami vide da poslije nekog većeg popravka moraju napraviti kraću probnu vožnju prije nego što krenu na duži put, kao i da bi trebali koristiti profesionalne mehaničare prilikom ugrađivanja dijelova na vozila.