Projekt FIA-e i HAK-a: Osobe s invaliditetom pomoću aplikacije mogu pronaći slobodno parkirno mjesto!

U 64 parkirna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom, ispod površine kolnika, ugrađeni su senzori koji očitavaju zauzetost parkirnog mjesta
Hrvatski autoklub na poticaj i uz financijsku podršku Svjetske automobilističke federacije (FIA) u suradnji s Gradom Siskom realizirao je projekt koji omogućuje osobama s invaliditetom jednostavnije pronalaženje besplatnog parkirališta u gradu Sisku. 
U 64 parkirna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom, ispod površine kolnika, ugrađeni su senzori koji očitavaju zauzetost parkirnog mjesta. Sustav prikuplja podatke sa senzora i evidentira zauzetosti u stvarnom vremenu. Podaci su vozačima dostupni na besplatnoj aplikaciji ParkDots i na HAK-ovoj interaktivnoj karti, a dostupna je i na HAK-ovoj aplikaciji za pametne telefone u istoj kategoriji Mobilnost, u modulu U blizini > Parkirališta i garaže. Što se aplikacije Park Dots tičedovoljno je na pametnom telefonu u trgovini aplikacija upisati ParkDots i skinuti aplikaciju. ParkDots je jednostavan za korištenje, a pruža informacije i za neke druge gradove u Europi. Aplikaciju mogu koristiti registrirani korisnici i gosti. 
Ovaj projekt izravno pomaže skratiti vrijeme potrebno za pronalaženje parkirnog mjesta i smanjiti gužve u prometu a indirektno doprinosi smanjenju emisije štetnih plinova.
Informacije o zauzetosti parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom u Gradu Sisku bit će uskoro dostupne i na interaktivnoj digitalnoj karti Hrvatskog autokluba odnosno aplikaciji za pametne telefone HAK.