Samo za ljubitelje vinila: Lexus je predstavio IS WAX model s ugrađenim gramofonom!

Koncept Lexus IS Wax Edition u suvozačevom pretincu ima potpuno funkcionalan uređaj za reprodukciju ploča

Lexus je s posebnim izdanjem IS-a predstavio svoju najnoviju kreaciju u suradnji s DJ-om i producentom MC Madlibom, umjetnikom i producentom KAYTRANADOM i radionicom iz Los Angelesa SCPS. Model je nazvan IS Wax Edition i trebao bi biti savršeni automobil  za ljubitelje vinila.

Za razliku od Gamerskog IS-a, koji je bio opremljen masivnim zaslonom, laserima i uređajem za maglu, Wax Edition je po nama malo decentniji, ali to ne znači da ne pokazuje sličnu razinu pozornosti prema detaljima.

Istaknuta značajka izdanja Wax Edition je potpuno funkcionalan gramofon koji je integriran u pretinac za rukavice automobila. Uređaj je otisnut na 3D printeru i modificiran ugljičnim vlaknima i obrađenim aluminijem, a sposoban je za reprodukciju ploča pune veličine. Prava čarolija dolazi upravo s onim što omogućuje da taj gramofon pravilno funkcionira. Za one koji još nisu upoznati s gramofonom, uređaj za reprodukciju ploča vuče iglu po mikroskopskim žljebovima na površini ploče, a rezultirajuće vibracije stvaraju zvuk koji čujete.

Međutim, kada se pojave vanjske vibracije, poput onih koje mogu doći od grube vožnje automobilom, igla preskače, izobličavajući zvuk i potencijalno oštećujući uređaj koji stvara zvuk. Da bi se to spriječilo, Lexus je na gramofon ugradio stabilizacijski motor, pa je čak išao toliko daleko da je prenamijenio ovjes automobila kako bi umirio vožnju. Kombinirajući to sa svojim zvučnim sustavom Mark Levinson, koji se može pohvaliti sa 17 zvučnika, 1800 W snage i 7.1 surround postavkom, IS Wax Edition predstavlja savršen audiofilski automobil.

Nažalost, ovaj prilagođeni IS neće se prodavati, ali navodno će biti izložen na budućim Lexusovim događajima.