Spring Electric za pet eura: Prvi Dacijin električni automobil može se nabaviti u francuskim supermarketima!

Klijenti agencije za najam vozila E.Leclerc bit će prvi koji će moći uživati u vožnji najnovije Dacije

Butelja vina, kilogram rajčica, čokolada i Dacia… Četiri mjeseca nakon objave o suradnji između društva E.Leclerc, poznatom po lancu supermarketa, i Grupe Renault u svrhu ubrzanog proširenja uporabe električnih vozila, prvi primjerci Dacije Spring dostupni su za najam u 510 zastupništava agencije za najam vozila E.Leclerc. Službeni početak obilježen je u centru E.Leclerc u Orlyju u prisustvu Luce de Mea, glavnog direktora Grupe Renault i Michel-Edouarda Leclerca, predsjednika strateškog odbora Centara E.Leclerc. Dacia Spring, dostupna za najam po cijeni od 5 eura dnevno, s uključenim troškovima osiguranja i održavanja i bez vremenskog ograničenja najma, omogućit će francuskim vozačima pristup prednostima električne mobilnosti po doista povoljnim cijenama.

Do kraja proljeća agenciji E.Leclerc bit će isporučeni svi naručeni primjerci Dacije Spring i Renaulta ZOE. Dostupnost tih dvaju modela po najpristupačnijim cijenama na tržištu (Dacia Spring za samo 5 eura dnevno i Renaulta Zoe za 6 eura dnevno) ubrzat će primjenu električnih vozila u Francuskoj. Klijenti agencije za najam vozila E.Leclerc bit će prvi koji će moći uživati u vožnji najnovije Dacije za koju su prednarudžbe otvorene 20. ožujka, a prve isporuke privatnim kupcima predviđene su za jesen.

E.Leclerc je 12. listopada objavio da u sljedeće dvije godine namjerava proširiti broj svojih punionica za električna vozila na 5000, a do 2025. na 10.000., što ne bi trebao biti veliki infrastrukturni problem jer na parkiralištima svojih shopping centara ima mnogo prostora.