Novi trend: U trgovini kućanskim aparatima i računalnom opremom možete kupiti toster, usisavač i – kineski električni SUV!

U5 nije SUV bez kvaliteta, dapače - dugačak je kompaktnih 468 cm, ima 204 KS, od 20 do 80 posto napunjenosti baterije treba mu samo 35 minuta na brzim punionicama

Ako vas je ikada zanimalo kako će kineski proizvođači automobila pokušati izvršiti invaziju na europsko tlo, sljedeći primjer je – dobar primjer. Radi se o Aiwaysu, koji je novi proizvođač električnih automobila. Njegov SUV U5 na prodaju je u njemačkom lancu trgovina kućanskim aparatima i računalnom opremom Euronics.

U Euronicsu su započeli s prodajom električnih automobila prošle godine, a toliko su zadovoljni da povećavaju broj vozila i lokacija na kojima se oni mogu kupiti. Svi su na dobitku, Euronics je dobio proizvod s visokom maržom, a Aiways je zaobišao izgradnju skupih salona za prodaju vozila.

U5 nije SUV bez kvaliteta, dapače – dugačak je kompaktnih 468 cm, ima 204 KS, od 20 do 80 posto napunjenosti baterije treba mu samo 35 minuta na brzim punionicama, a može prijeći više od 400 kilometara s jednim punjenjem. Interijer je moderan i mogu mu pozavidjeti mnogi europski konkurenti. Početna cijena mu je odličnih 36.993 eura, a premium verzija košta 39.070 eura. S poticajima za kupnju električnog vozila to je i mnogo manje.