Problemi s predsjedničkom ‘Zvijeri’: Kvari se i automobil prvog čovjeka SAD-a, a jedanput su u njega natočili krivo gorivo!

Za vrijeme posjeta predsjednika Obame Indiji, jedan tajni agent natočio je krivo gorivo...

Limuzine kojima američka tajna služba vozi predsjednika Sjedinjenih Država, nadimka Zvijer najsofisticiraniji su automobili na cesti. Ipak, iza sve tehnologije i oklopa i dalje su to su automobili ili možda točnije vozila na šasijama koje održavaju samo ljudi koji ponekad pogriješe.

Dakle, događaju se greške, uključujući i kvarove. Upravo se to, kako kaže bivši agent tajne službe Bill Gage, dogodilo tijekom posjeta predsjednika Baracka Obame Indiji 2010. godine, gdje je jedna Zvijer zamalo ostala u kvaru na cesti nakon što se pregrijala duboko u sirotinjskim četvrtima Mumbaija i opet kad ju je agent slučajno napunio dizelom umjesto benzinom. Gage nije rekao kada se točno dogodio niti jedan od dva incidenta koja je opisao, ali rekao je da su se oba dogodila u Mumbaiju, a Obama je posjetio Indiju između 6. studenoga i 9. studenoga 2010., što je bilo i njegovo prvo putovanje kao predsjednika.

Rekao je da je vozilo koje se pregrijalo bila nova predsjednička limuzina (Cadillac DTS) koja je opsežno testirana na terenu. Točne specifikacije Zvijeri visoko su klasificirane, ali navodno imaju zaštitu od malokalibarskog oružja i drugog lakog naoružanja, uključujući raketne granate, kao i mine. Navodno imaju niz drugih obrambenih i općih sigurnosnih karakteristika, uključujući ugrađeni sustav za gašenje požara, gume koje su otporne na bušenje i unutrašnjost hermetički zatvorenu od nuklearnih, bioloških i kemijskih (NBC) prijetnji. Druge specijalizirane mogućnosti, uključujući sustave za vožnju s noćnim vidom, siguran komunikacijski paket i još mnogo toga, zaokružuju značajke ovih automobila.

Nije to bila jedina Zvijer koja se pokvarila, na videu se vidi još jedna koja je prevozila predsjednika Georgea W. Busha a pokvarila se u Rimu u Italiji 2007. godine. Kao što se vidi na video, predsjednik je brzo premješten u jednu od zamjenskih Zvijeri u koloni.