Nova pošast: Lopovi kradu upravljače automobila zbog zračnih jastuka!

Navodno mehaničari plaćaju izdašno na crnom tržištu kako bi se domogli vrijednih zračnih jastuka

Pomama za katalizatorima i vrijednim materijalima u njima je tolika da se u nekim dijelovima svijeta intenzivno kradu s automobila, ali sad se javlja i novi trend, koji je započeo u Americi, a to je krađa upravljača s automobila. Iz Detroita i okolice javili su se mnogi vlasnici automobila, najčešće, Chevrolet Malibua i Equinoxa s informacijom da im je s vozila ukraden upravljač. Kako objasniti novi fenomen koji je zavladao među kriminalcima?

Odgovor je pandemija koronavirusa! Naravno, koronavirus je kriv za sve, pa i za nestašicu zračnih jastuka jer su tvornice dugo bile zatvorene, a sada ne mogu odgovoriti na potražnju.

Navodno mehaničari plaćaju izdašno na crnom tržištu kako bi se domogli vrijednih zračnih jastuka, a lopovi će ih spremno isporučiti tako što će otkinuti cijeli upravljač. U dva dana u gradiću Eastpointeu blizu Detroita ukradeno je čak 11 upravljača.

Na Chevroletima novi upravljač sa zračnim jastukom košta više od 1500 dolara, a zamislite koliko biste morali platiti za upravljač s Audija A8 ili BMW-a X6?!

Upravljače kradu već godinama, ali sada je to postala prava pošast…