Borba protiv lopova: Toyota nudi jednostavno rješenje za praćenje ukradenih katalizatora!

Japanski proizvođač automobila posebno je spomenuo da su meta kriminalaca stariji modeli marke

Istaknimo samo da je prošlog ožujka šerif okruga L.A. pronašao 250 katalizatora, čija je vrijednost iznosila oko 750.000 američkih dolara. Veliki troškovi izrade ovih dijelova automobila, u kojima se koriste posebno plemeniti metali, dovode do povećanja krađa, a proizvođači automobila poduzimaju korake kako bi pomogli vlasnicima u rješavanju problema. Zato je Toyota, iako je za sada ponuda ograničena samo na Toyotine vlasnike u Velikoj Britaniji, ponudila set za praćenje protiv krađe katalizatora.

U priopćenju za tisak, Toyota UK objavila je da ulaže više od milijun funti kako bi obilježila katalizatore na preko 100.000 Toyotinih vozila, pomažući policiji u praćenju i uhićenju lopova. Usluga je besplatna za vlasnike, a proizvođač automobila posebno je spomenuo da su meta stariji modeli marke. To je zato što moderniji automobili Toyota i Lexus imaju drugačiji dizajn katalizatora, tako da obično nisu cilj krađe. Za uključene vlasnike sve što trebaju učiniti je kontaktirati svog lokalnog zastupnika Toyote ili Lexusa kako bi zakazali besplatnu uslugu.

Važno je napomenuti da Toyota surađuje s tvrtkom Smartwater koja proizvodi policijski odobrene i nevidljive komplete za označavanje.  Kao što je spomenuto, za sada se u Velikoj Britaniji uvodi besplatna usluga praćenja Toyote, ali nadamo se da se proizvođač automobila ponuditi ovu uslugu globalno. Uzimajući u obzir status marke kao najvećeg proizvođača automobila na svijetu, dovoljno je reći da će mnogi vlasnici trebati pomoć.