Jedna tragedija u Americi: Što učiniti ako u nesreći na auto padnu žice elektrovoda!?

Očevidac tvrdi da se žena počela tresti i sve je, nažalost, bilo brzo gotovo

Jedan tragičan slučaj u Detroitu podsjetnik je da se sa strujom, odnosno električnom energijom ne smijete igrati. Žena je imala prometnu nesreću i udarila je stup sa žicama elektrovoda. Žice su pale na cestu, a žena ih je iz nekog razloga dodirnula (panika, slučajnost…, nije poznat uzrok). Očevidac tvrdi da se počela tresti i sve je, nažalost, bilo brzo gotovo. Vozačica je preminula, odnosno kada su došle hitne službe nije joj bilo spasa.

Američka tvrtka Pacific Gas & Electric izdala je upozorenja, što učiniti u slučaju takve nesreće. Ako nema neposredne opasnosti od požara ili ako nema drugih oblika opasnosti, potrebno je ostati u automobilu i mobitelom pozvati pomoć. Ako vam on nije pri ruci i ako ste u gradskoj sredini, trubite ili otvorite prozor koliko je potrebno i pozovite pomoć. Ako vam se i približe ljudi koji žele pomoći, obavijestite ih da ne prilaze vozilu i da pozovu hitne službe. Teren oko automobila također bi mogao biti pod naponom i nije pametno izlaziti iz vozila ili mu se približavati.

U slučaju požara i ako je žica elektrovoda na vozilu uklonite višak odjevnih predmeta, ruke držite uz bok i skočite dalje od vozila tako da ne dodirujete automobil kad vam noge dodirnu tlo.   Probajte doskočiti na obje noge istovremeno, držite ih jednu uz drugu i udaljite se ne podižući ih.