Požar u automobilu: Upaljena cigareta i dezinficijens nisu dobra kombinacija!

Žar cigarete zapalio je dezinficijens i cijeli je automobil izgorio. Vozač je završio s opeklinama prvog i drugog stupnja

Muškarac u američkom gradu Marylandu želio je očistiti ruke s dezinficijensom, ali to je učinio s cigaretom u ustima. To nije dobra kombinacija, pogotovo kada su i prozori zatvoreni. Naljepnica s upozorenjem na bocama dezinficijensa osigurava da većina ljudi odmah zaključi da on nije dobra kombinacija s otvorenom vatrom jer dezinficijensi se uglavnom sastoje od alkohola.

U slučaju muškarca koji je pušio i pokušao dezinficirati ruke, glasnogovornik vatrogasnih jedinica Montgomery okruga rekao je da mu je iz cigarete pao užareni pepeo. Kao rezultat toga, alkoholna otopina se  zapalila nakon čega je buknuo požar u automobilu, koji je izgorio u vrlo kratkom vremenu unatoč najboljim naporima hitnih službi. Muškarac je preživio incident, ali je prebačen u lokalnu bolnicu s opeklinama ruku i bedara prvog i drugog stupnja.

– Korištenje dezinfekcijskog gela za ruke i pušenje cigareta istodobno je najgora moguća kombinacija u neventiliranom prostoru poput automobila – rekao je službenik za tisak.