Musk najavljuje raketni pogon?! Tesla Roadster će do 100 km/h doći u rekordnom vremenu!

Musk je nagovijestio da će se raketni startni pogon Roadstera bazirati na komprimiranom zraku

U glavi Elona Muska život se doima poput velike zabave. Multimilijarder, većinski vlasnik Tesle i SpaceX-a, s jednom objavom je sposoban uzdići ili srušiti vrijednost kriptovaluta, svaka njegova objava prati se pozorno poput obraćanja američkog predsjednika. Uglavnom, preko Twitter je potvrdio da će električni tesla Roadster do 100 km/h stizati za samo 1,1 sekundu. Ta brojka se dosad činila nedostižnom jer konvencionalni automobili ipak imaju ograničenja. Previše momenta na sva četiri kotača ipak rezultira njihovim okretanjem u prazno u nekom trenutku, odnosno gubitkom dragocjenih desetinki sekunde. Kako postići taj rezultat? Pomoću SpaceX raketnog potisnika, kaže Musk! Raketni motor u električnom automobilu? Kombinacija je ekspolozivna i to ne u prenesenom značenju.

Musk je nagovijestio da će se raketni startni pogon Roadstera bazirati na komprimiranom zraku i bit će pohranjen u spremnicima koji zamjenjuju stražnja sjedala. Mlaz bi se usmjeravao sa stražnjeg dijela vozila. Mlaz bi mogao biti opasan za sve koji se nalaze iza vozila pa će njegova upotreba vjerojatno biti ograničena samo na staze. Zasad nema informacija kada će se novi Roadster pojaviti na cestama.

Naravno, njegove najave treba uzeti i sa zrnom opreza. Dosad je svašta obećavao. Obećanja su jedno, a njihovo ispunjenje nešto sasvim drugo.