Ekran po cijeloj širini kabine ide u automobile: Netko je kupio Continentalov sustav!

Kažu u Continentalu da ovo rješenje centralizira komunikaciju između iskustva vozača, suvozača i digitalne vožnje

Ako vam se čini da su današnji automobili nepotrebno složeni, ono što slijedi će vas učvrstiti u tom uvjerenju. Još više tehnologije, usluga, filmova, zabave i koječega što nema veze s vožnjom. Continental je dobio prvu veliku narudžbu za  displej po cijeloj širini automobila, od poznatog svjetskog proizvođača. Razvijanjem rješenja za zaslon koje se proteže cijelom širinom kokpita, tehnološka tvrtka nastavlja trend prema većim zaslonima, koji traje već dugi niz godina. Integrirano rješenje zaslona od  jednog A stupa na drugi pruža prostor za sve veći broj funkcija vozila, digitalnih usluga, kao i aplikacija za komunikaciju i infotainment. U serijsku proizvodnju trebao bi krenuti 2024. godine.

Kažu u Continentalu da ovo rješenje centralizira komunikaciju između iskustva vozača, suvozača i digitalne vožnje, odnosno internetske veze. Njegovo predstavljanje u serijskom vozilu predstavlja još jednu prekretnicu u evoluciji automobila u pametni uređaj. Koristeći se navigacijom, znakovima upozorenja, filmovima, vijestima, društvenim mrežama, uredskim aplikacijama ili aplikacijama za planiranje rute, prikazanima u cijeloj širini kokpita, sadržaj je potpuno uronjen i nudi vozačima i putnicima potpuno novo korisničko iskustvo.

– Digitalno i sigurno iskustvo vožnje postaje najizrazitija značajka modernih automobila. Veličina zaslona i njihov intuitivan rad ovdje igraju središnju ulogu. Ukratko, dok su konjske snage nekada bile zlatni standard za diferencijaciju vozila, sada su to dijagonale zaslona i korisničko iskustvo – misli Jens Brandt, voditelj odjela za automatizaciju u Continentalovom odjelu u SAD-u. Uglavnom, sve će se automatizirati, a od vozača i posebice suvozača se očekuje da ostavljaju tragova svojih masnih prstića na ovom hi-tech ekranu.

Uz ovu vijest Continental je objavio i ilustraciju razvoja infotainment sustava u automobilima pa pogledajte…