Vatrogasci zasad ne mogu ugasiti požar: Gori kontejnerski brod uz obale Šri Lanke!

Mornarica vjeruje da je požar izazvala neka od kemikalija koje je brod pod zastavom Singapura prevozio u svojih 1486 kontejnera

Već sedam dana gori kontejnerski brod uz obela Šri Lanke. Pretpostavlja se da je uzrok požara neka od kemikalija koje je prevozio. Pet tegljača, brod mornarice Šri Lanke i zrakoplovstvo Šri Lanke bore se s plamenom koji se proširio brodom, ali zasad kraj ove ekološke katatrofe nije na vidiku. Brod je bio usidren otprilike 18 km od Colomba, čekajući da uđe u luku kad je požar započeo. Nakon četiri dana požara, u utorak se dogodila i eksplozija. Svih 25 članova posade broda i svi vatrogasci zasad su dobro. Tek jedan član posade ima lakše ozljede.

Mornarica vjeruje da je požar izazvala neka od kemikalija koje je brod pod zastavom Singapura prevozio u svojih 1486 kontejnera. U njima se nalazio niz opasnih kemikalija, uključujući 25 tona dušične kiseline, a sve je to natovareno u Indiji u luci Hazira 15. svibnja. Nekoliko je kontejnera palo u more, kao i dijelovi broda. Zabrinutost zbog utjecaja takvog požara na okoliš također brine vlasti.