Uhićen je kradljivac upravljača u Zagrebu: Pao je nakon 11 kaznenih djela!

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su na Rudeškoj cesti obavili pretragu prostorija kojima se osumnjičeni koristio...

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Republike Litve zbog sumnje u počinjenje 11 kaznenih djela teška krađa provaljivanjem od kojih su djela dva ostala u pokušaju.

Naime sumnja se da je 25-godišnjak tijekom svibnja 2021. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari na području Novog Zagreba, dolaskom do vozila razbio bi stakla na njima kojom prilikom je provalio u dva osobna automobila marke VW Passat, jedan osobni automobil marke BMW X5, dva osobna automobila marke Mercedes te tri osobna automobila marke VW Golf koji su u vlasništvu trgovačkih društva ili privatnih osoba da bi potom iz četiri vozila u koja je provalio otuđio volane dok je u ostalim slučajevima otuđio i CD punjač, radijski displej s navigacijom, sunčane naočale, multimedijalni autoradio s odvojenim dijelom za USB i DVD, multimedijalni uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir te višenamjenska kliješta.

Također se sumnja da je tijekom svibnja 2021. godine, ponovno u Novom Zagrebu, provalio u osobni automobil marke Renault Megane, ali je odustao od daljnje namjere dok je nakon provale u osobni automobil marke Audi A3 iz njega pokušao otuđiti volan, međutim u toj namjeri nije uspio pa se udaljio.

Nadalje, na području Trnja je također, sumnja se, u svibnju 2021. godine s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, provalio u osobni automobil marke Audi A3 i iz njega otuđio volan.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su na Rudeškoj cesti obavili pretragu prostorija kojima se osumnjičeni koristio, kao i osobnog automobila kojim se koristio te su pronašli specijalni alat za provaljivanje, novac, mobitel, raznu dokumentaciju i ostalo. Ujedno su policijski službenici tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli te uz potvrde o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli dva volana, dvije kontrolne jedince, jedan radio uređaj  i jedan ekran.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima zasad je neutvrđena, cijeni se većom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.