Ford ne odustaje: U pripremi je Megazilla, V8 benzinac s dva turbo punjača!

Poznato je da su se postojeći motori Godzilla sposobni nositi s radikalnim tuningom. Već su konstruirane neke verzije s više od 1000 KS

U moru vijesti koje sugeriraju da su klasični benzinci i dizelaši na izdisaju, ima i onih koje potvrđuju da se još radi na moćnim V8 agregatima. Ford navodno razvija twin-turbo verziju moćnog atmosferskog 7,3-litrenog motora Godzilla V8. Ovi su motori izvorno razvijeni 2019. za kompanijinu Super Duty paletu pick-upova. Motor je dostupan i može se kupiti zasebno – ako ga želite negdje ugraditi ili koristiti. Godzilla u originalnom izdanju ima moćnih 430 KS pri 5500 okretaja u minuti, ali i impresivnih 644 Nm pri 4000 okretaja u minuti obrtnog momenta bez potreba za bilo kakvom prisilnom indukcijom.

Godzilla je kompaktna, ima bregasto vratilo u bloku, što znači da se može uklopiti u mnoštvo motornih prostora. Motor koriste i mnogi konstruktori vozila za utrka ubrzanja. Ford je navodno već započeo početno testiranje twin-turbo varijante ogromnog 7,3-litrenog motora u najmanje dva Ford Super Duty kamiona, a novoj verziji već se tepa Megazilla.

Poznato je da su se postojeći motori Godzilla sposobni nositi s radikalnim tuningom. Već su konstruirane neke verzije s više od 1000 KS.