Nevjerojatna vijest: Tesla traži od Kine cenzuru objava na društvenim mrežama?!

Izvori upoznati s tom temom rekli su Bloombergu da su Teslini direktori rekli Pekingu da je kritika tvrtke na društvenim mrežama neopravdana

Izvršni direktor Elon Musk navodno je zatražio od kineske vlade da cenzurira objave na društvenim mrežama koje su kritične prema Tesli. U potezu koji se čini vrlo neskladnim sa stavom tehnološkog milijardera o vladinoj regulativi i cenzuri u Sjedinjenim Državama, prema izvještaju Bloomberga došao je do bizarnih želja.

Izvori upoznati s tom temom rekli su Bloombergu da su Teslini direktori rekli Pekingu da je kritika tvrtke na društvenim mrežama neopravdana, a zatim zatražili od kineske vlade da cenzurira neke od kritičnih postova prema Tesli.

U lipnju je kineska vlada zapovijedila Tesli da povuče gotovo sve automobile koji je tvrtka prodala u toj zemlji, a to je više od 285.000, kako bi se popravila softverska pogreška. U međuvremenu, Teslinim vozilima zabranjen je ulazak u neke vladine zgrade zbog velikog broja kamera u vozilima i moguće špijunaže, dok se proizvođači automobila poput Xpeng Inc. i Nio Inc. bore za prevlast s Teslom u zemlji.

No, većina tvrtki mora se suočiti s tim izazovima u Kini, gdje odobrenje potrošača može pasti vratolomnom brzinom nakon jedne polemike na društvenim mrežama.

I ova vijest pokazuje ono što već svi znamo, vlasnici kompanija prilagođavaju se tržištima na kojima rade. Nije etično, nije lijepo, ali je tako…