Nova Opel Astra: Platforma Peugeota 308, benzinci, dizelaš i plug-in hibridi!

Na početku ponude je 1,2-litreni turbobenzinac s tri cilindra, dostupan u konfiguraciji od 108 KS i 128 KS

Nova Astra dijeli EMP2 platformu s ostalim modelima Stellantisa, uključujući Peugeot 308. Opel će prodavati novu Astru s nekoliko benzinaca, dizelaša i plug-in hibrida. Nova Opel Astra duga je 4374 mm, odnosno 4 mm je duža od svoje prethodnice. Opel je također proširio međuosovinski razmak za 13 mm na 2675 mm. Vanjski dizajn radikalan je odmak od stare Astre i sličan je nekim drugim novim Opelovim proizvodima.

Prednji kraj karakteriziraju Matrix LED svjetla koja su povezana crnim sjajnim oblogom. Tu su i mala svjetla za maglu koja su uredno ugrađena u branik.

Značajne promjene napravljene su i u kabini. Primjerice, tu je 10-inčni digitalni sklop instrumenata i 10-inčni zaslon za zabavu i informaciju koji dominiraju nadzornom pločom.

Na početku ponude je 1,2-litreni turbobenzinac s tri cilindra, dostupan u konfiguraciji od 108 KS i 128 KS. U ponudi je i četverocilindrični dizel s turbopunjačem sa 128 KS. Svi se ovi benzinski motori standardno isporučuju sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem, ali dostupan je i osamstupanjski automatik.

Što se tiče plug-in hibrida (PHEV), dostupne su dvije varijante sa 178 i 222 KS. Baza je 1,6-litreni benzinac uz dodatak elektromotora. Oba modela imaju potpuno električni domet oko pedesetak kilometara.