Traži se potpis: Kupcima Toyote Land Cruiser zabranjena je preprodaja godinu dana zbog sigurnosnih razloga!

Toyota je zabrinuta da bi novi Land Cruiseri mogli završiti u nekim inozemnim državama te bi ih mogle koristiti terorističke skupine

Toyota Land Cruiser povlači se s američkog tržišta zbog sve manje prodaje, ali ugledni terenac je komercijalni uspjeh u drugim dijelovima svijeta. Novi LC300 već je prikupio više od 22.000 predbilježbi u Japanu, a čini se da je na domaćem tržištu zabranjeno preprodati automobil – barem dok nije star godinu dana.

Naime, vlasnici se moraju potpisati i složiti se da neće preprodavati vozilo. Vjeruje se da je kupcima to zabranjeno tijekom prvih 12 mjeseci nakon isporuke Land Cruisera, a ako to učine, neće im biti dopušteno kupiti drugu Toyotu. Pomalo je nejasno koliko traje ta zabrana, ali čini se da postoje ozbiljne posljedice. Zašto tvrtka poduzima ovu drastičnu mjeru? Iz više razloga.

Očito se želi izbjeći situacija u kojima ga originalni kupci prepropdaju radi zarade iskorištavanjem popularnosti Land Cruisera u određenim regijama.

Ima još, Toyota se boji da bi neki LC300 mogli završiti u pogrešnim rukama. Čitajući između redova, očito je Toyota zabrinuta da bi novi Land Cruiseri mogli završiti u nekim inozemnim državama te bi ih mogle koristiti terorističke skupine, što je bio slučaj sa starijim verzijama SUV-a, kao i s Hiluxom. Stoga oni koji se prijavljuju za LC300 moraju potvrditi da vozilo nije kupljeno za izvoz ili ponovnu prodaju.